Inspektion af vindmøller

Præcis og effektiv droneinspektion af vindmøller 

Mange fordele

dronetjek af vindmøller

Droner kan i stor grad anvendes til at føre inspektion af vindmøller. Det er en ideal metode i forhold til de mere traditionelle metoder, så som billeder taget fra en helikopter eller via en rebtekniker. Disse metoder er både omkostningsfulde, tidskrævende og i visse tilfælde ineffektive.

Vindmøller udsættes for vind og vejr, og det er derfor vigtigt at vindmøllens komponenter vedligeholdes rettidigt vha. indsamlet viden fra fejl og slidregistreringer. Hvis dette overses, kan slitage og mindre skader over tid udvikle sig og påføre større tab.

Ved at arbejde målrettet med slitage og mindre skader, kan I sikre vindmøllen en lang levetid og mindst mulige driftsomkostninger og dermed længere levetid for vindmøller og i sidste ende billigere vindenergi.

En vindmølle kan eksempelvis være udsat for erosion, korrosion, revner og sprækker, lakskader og lynslag. Med et DroneTjek kan I komme helt tæt på vindmøllerne, og se disses behov for vedligeholdelse.

Vi tilbyder også at dokumentere vindmøllers overfladiske tilstand for jer, ved at identificere, lokalisere og vurdere omfanget på evt. slid/skader. Den data vi indsamler om vindmøllerne, systematiseres og formidles via vores registreringsdokument.

Dokumentationen kan bl.a. bruges til planlægning og hentes frem mange år efter til efterfølgende reparationer af vindmøller. Et DroneTjek er desuden billigere end at skulle have en inspektør op i kran eller klatreseler.

Derudover kan DroneTjek ved hjælp af 3D, opmåle synlige revner og angive måleenhederne på disse. Med en 3D kan man komme hele vejen, samt helt tæt på skaderne på vindmøllen, og 3D modellen kan anvendes til at konkretisere områder der kræver reparation og vedligeholdelse.

Få en grundig

Gennemgang af facader

Ved en gennemgang af facader vil det ofte foregå nedefra med en kikkert. Hvis det ikke er muligt at inspicere facaden fra gaden, kræves enten lift eller en besigtigelse gennem vinduer.

At bruge lift er en meget dyr omkostning og en besigtigelse gennem et vindue har beskeden værdi. Med et DroneTjek får du højkvalitets billeder, og facadens stand kan inspiceres og dokumenteres ud fra de optimale forudsætninger. 

facade gennemgang

Spar tid på

Taginspektioner

Skader på tag er normalt besværligt at besigtige. Man bruger meget tid på at finde og registrere omfanget af skader. Der kræver ofte leje af en lift, hvilket er en god, men meget omkostningsfuld løsning. Man kan i nogle tilfælde besigtige skader gennem et vindue, men her ser man kun skader fra siden og der er mange blinde vinkler.

Ved et DroneTjek kan tagets stand inspiceres til en markant lavere pris, og du har det fulde overblik over omfanget. 

taginspektion

Registring af omfanget

til udbudmateriale

Skal du som større bygherre udsende et udbud, er der som oftest billeddokumentation medsendt af eksisterende forhold. Denne dokumentationen er sædvanligvis taget steder hvor man nemt kan tage billeder – det kan være nede fra gaden, fra en ejendom beliggende på modsatte side af vejen eller ud af vinduer.

Kvaliteten af sådan billeddokumentation er ofte af svingende kvalitet, og kræver unødvendig meget tid af bygherre og rådgiver. Ved et DroneTjek kan du vedlægge en filmoptagelse af hele udbuddet. Uanset om det omhandler facade, tag, skorstene m.m., så er dokumentationen af høj kvalitet, og der ingen tvivl om udbuddets omfang.

udbudsmateriale

Afleveret projekt

1 og 5 års gennemgang

Ved gennemgang af allerede udførte opgaver kan det være svært at se, hvordan det ser ud efter hhv. 1 og 5 år. Her kan du med fordel anvende et DroneTjek for gennemgang, godkendelse og kommentarer. Det giver et præcist billede af arbejdets kvalitet, og om eventuelle fejl og mangler skal udbedres.

drone besigtigelse

Både privat og erhverv

Mange muligheder

Med en droneflyvning eller en dronevideo har du mange muligheder for at få løst forskellige opgaver. 

Vores droner er de nyeste og bedst udstyrede på markedet. Derfor kan du forvente et resultat hvor vi fanger essensen i de mindste detaljer, og kan sætte fokus på kritiske områder.

Se herunder, et eksempel på videooptagelse med en drone til b.la. inspektion af tag og facade.

DRONETJEK

Få det fulde overblik

FORSIKRINGSKADER

Præcist billede af skaden

Garanti eftersyn

1 & 5 års gennemgang

FÅ ET UFORPLIGTENDE tilbud

KONTAKT DRONETJEK

Kontakt os for spørgsmål eller et tilbud på DroneTjek. Ring på tlf. 7077 7030 eller brug formularen herunder. Vi garanterer, at du får den mest attraktive pris på din droneinspektion.